De politie wil heel graag verdachten inrekenen, maar niet ten koste van alles. Daarom staakt de politie zo nu en dan een achtervolging als het te gevaarlijk wordt voor het overige verkeer op de weg. Bijvoorbeeld in de onderstaande video. De verdachte in een Volkswagen Polo gaat er bij een controle in Utrecht vandoor en besluit na een achtervolging om bij de afrit de snelweg op te rijden.

De achtervolgende agent rijdt een stukje mee de afrit op, maar staakt daarna de achtervolging. Een achtervolging tegen het verkeer in op een snelweg zou te gevaarlijk zijn voor het overige verkeer. Gelukkig ziet de bestuurder van de Polo snel genoeg in dat zijn route te gevaarlijk is en hij zet de auto stil op de vluchtstrook. De verdachte gaat op de voet verder. Volgens de politie is de verdachte niet veel later aangehouden.

De reden dat de verdachte op de vlucht sloeg is waarschijnlijk verboden middelen, maar die zijn tijdens de rit gedumpt. Ook opvallend is het gebrek aan zwaailichten van de achtervolgende auto. Volgens politievlogger Jan-Willem had de onopvallende politieauto wel zwaailichten, maar hadden zwaailichten in dit geval ‘weinig nut’.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear