Video’s waarvan je niet zo goed weet waarom YouTube ze aanraadde of waarom je ze hebt aangeklikt, maar je kunt ze toch niet meer wegklikken. Dat zijn toch wel onze favoriete video’s. Vandaag doken we in een konijnenhol van stokoude auto’s en vrachtwagens die na decennia weer gestart werden.

Het zal je niet verbazen dat de onderstaande video bij lange na niet de enige is in het genre. Met afstand onze favoriet is Vice Grip Garage, waarin sleutelkoning en grappenbaas Derek je meeneemt op avondvullende avonturen door oude meuk (zoals deze Buick, of deze Ford Model A) te starten en er honderden kilometers mee naar huis te rijden. Kenteken? APK? Dat is voor Europeanen. Hij pakt het doorgaans degelijk aan met frisse filters en nieuwe olie, iets wat de onderstaande monteur niet doet. Hij checkt überhaupt niet eens het oliepeil.

De vrachtwagen is niet meer te redden

De vrachtwagen van het merk International Transtar werd halverwege de jaren negentig in de tuin geparkeerd en heeft daar vermoedelijk al die tijd gestaan. Het ding is rijp voor de sloop en puur als uitdaging wil de handige Bruce kijken of hij de vrachtwagen aan de praat krijgt. Het plan is dus niet om de oude Cummins-diesel te redden, maar voor de lol te kijken of hij wil starten.

Het verbaast je aan de hand van de titel niet, maar het lukt ze om de oude diesel na 27 jaar weer uit zijn coma te wekken. Indrukwekkende techniek, als je het ons vraagt. Voel je vrij om kreten als ‘zo maken ze ze niet meer’ in de reacties achter te laten – we zullen je geen ongelijk geven.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear