Deze nieuwe ‘SUV coupé’ (zoals Polestar hem noemt) is eerder een verhoogde sedan dan een SUV. De Polestar 4 moet concurreren met het segment van de Porsche Macan. De nieuwe Polestar 4 is alleen elektrisch te krijgen, net als de Polestar 2 en 3. Hij is er met een enkele en met een dubbele elektromotor. De versie met één heeft achterwielaandrijving, de andere stuurt het vermogen naar alle wielen.
De Polestar 4 valt vooral op door zijn achterruit. Of ja, eigenlijk het gebrek aan een achterruit. In plaats daarvan is er een extra carrosseriedeel. Hierdoor heb je vrij weinig aan een achteruitkijkspiegel, dus zit er een camera op met een digitale spiegel. Geeft de spiegel een tikje en het beeld verandert naar een gewone spiegel zodat je de achterbank kunt zien. Helaas werkt dit nog niet zo geweldig.
Het rijden in de Polestar 4 voelt in eerste instantie wat vreemd. Daar is het merk het mee eens. Daarom delen we de rijtest in twee delen op: een deel vóór de software-update en het deel erna. Heeft Polestar met deze aanpassing een stap in de goede richting gezet? Daar kom je hieronder achter.
Arie heeft op 2 juli 2024 geschreven:
Blijft een gare Chinees.