De Aston Martin V12 is dood. Emissieregels hebben de machtige twaalfcilinder ingehaald. Blijkbaar is de V12 zo levenloos dat Aston Martin er geen hybride van wil maken. In plaats daarvan krijgt de Aston Martin DB12, de 4,0-liter V8 met twee turbo’s van Mercedes, dezelfde motor als de DB11. Oh, en nog iets: Aston Martin beweert dat de DB12 onder een nieuwe categorie valt, namelijk het segment ‘Super Tourer’.

Is de DB12 dan niet gewoon een DB11 met een V8? Nee hoor. Stap daarvoor maar eens in en kom erachter dat het interieur compleet anders is. In de cabine wordt niet meer gebruik gemaakt van het infotainment van Mercedes, maar een nieuw systeem dat Aston zelf heeft ontwikkeld. En krijg nou wat: het touchscreen op het middenconsole blijkt nog goed te werken ook.

Wat belangrijker is, is dat de DB12 serieus spul is. De carrosserie is verbeterd waardoor hij bijna wat weg krijgt van de DBS. Maar ook de manier waarop die wielen aansluiten bij de kasten, de grotere luchtinlaten, de lijnen in de motorkap en de brede heupen – de DB12 heeft een hoogstaand ontwerp. Hij lijkt veel meer op een geweldige auto om te rijden. Dat moet ervoor zorgen dat je precies in het gat valt tussen de Bentley Continental GT en de Ferrari Roma.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie