Op de plaats die wij hebben ingenomen op deze aardbol, hebben we het best getroffen met de winters. Eens in de zoveel tijd valt er wat sneeuw en soms is het een avondje glad, maar daar blijft het bij. Hoe anders is dat in de Verenigde Staten. Daar woedt een hevige sneeuwstorm over het grootste gedeelte van het land. En dat levert deze wazige beelden op.

De politie in plaatsje Cheyenne maakte deze video. Tijdens het ritje in de staat Wyoming was het -18 graden. We gaan ervan uit dat hier wordt gemeten in graden Fahrenheit. Dat wil zeggen dat het er -28 graden Celsius is. Geen temperatuur waarbij je graag de hond uit laat. Ook de weg betreden is geen goed idee. Dat blijkt wel uit de beelden hieronder.

Wanneer is er officieel een sneeuwstorm?

Het is in Nederland nog niet zo lang geleden dat we een sneeuwstorm hadden. In februari 2021 raasde storm Darcy over ons land heen. Toen kwam het grootste gedeelte van Nederland onder een pak sneeuw van 5 tot 20 centimeter te liggen. Er werd bovendien windkracht 8 gemeten. Dat is genoeg wind en sneeuw om het stempel sneeuwstorm te krijgen.

In Amerika hangen ze nog aantal andere voorwaarden aan een storm voor ze het een blizzard noemen. Zo moet het -6 graden Celsius of kouder zijn, moeten er windsnelheden zijn van 56 km/u (windkracht 8), moet je niet verder kunnen kijken dan 400 meter en duurt de storm tenminste drie uur. Over het zicht naar buiten kunnen we het eens zijn; dat is nog niet eens vier meter.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear