Dat autofabrikanten zo graag op de Nürburgring testen, is niet omdat ze van de frisse berglucht van de Eifel houden. Nee, de Groene Hel is een meedogenloos circuit waar zwakke punten van auto’s altijd aan het licht komen. Dat geldt al helemaal voor auto’s die niet nieuw zijn. Als je dagelijks in allerhande auto’s rijdt op de Nürburgring, dan gaat het weleens (bijna) fout.

Hieronder zie je de compilatie van Misha Charoudin. Voor zijn werk en voor zijn YouTube-kanaal rijdt hij als de baan open is vrijwel dagelijks op het circuit. Hoeveel rondes dat per jaar zijn, houdt hij niet bij, maar het zijn er tussen de 500 en 1.000 per jaar, zo meldt hij aan TopGear Nederland. Op drukke dagen ziet hij als bestuurder en als passagier tot wel 25 keer de befaamde Karussell.

Soms zijn het stuurfoutjes, maar dikwijls zijn het onderdelen die niet helemaal berekend zijn op het geweld van de Nürburgring. Zo zijn standaard remmen niet bedoeld om ruim 20 kilometer te mishandelen. Check hieronder de billenknijpmomentjes op de Nürburgring.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear