We dachten dat de drama op de baan bij McLaren en Red Bull al voor genoeg gespreksstof zorgde, maar daar voegt Audi nog wat aan toe. Het bestuur van het project (dat bestaat uit Andreas Seidl en Oliver Hoffmann) wordt weggehaald bij de voorbereidingen van de het Audi F1-fabrieksteam. Hun taken worden onder andere overgenomen door een oude bekende van Ferrari: Mattia Binotto.

De laatste keer dat we Binotto zagen, was in Drive to Survive. Toen reed hij in een oude Fiat 500 door de Italiaanse wijngaarden met Günther Steiner naast zich. Dat was blijkbaar een iets te rustig bestaan, want Binotto wordt de uitvoerend en technisch manager van Sauber Motorsport. Hij zal het sportieve succes van het raceteam moeten verantwoorden aan het bestuur van Audi.

Audi-baas Gernot Döllner krijgt er zelfs ook een taak bij als voorzitter van de raad van bestuurder van Sauber Motorsport. Deze taak neemt hij over van Oliver Hoffmann. Seidl was de CEO van Sauber Motorsport. Wie zijn baantje gaat overnemen, is nog niet bekend. Of Hoffmann en Seidl op een andere manier betrokken blijven bij het project, is nu nog niet bekend.

Waarom verandert Audi het bestuur van het F1-team?

Audi zegt dat de reorganisatie aan de top van het F1-team moet zorgen voor duidelijkheid in managementstructuur. Daarnaast moeten besluiten sneller genomen kunnen worden, moet duidelijk zijn wie voor wat verantwoordelijk is en moet het team onafhankelijk kunnen handelen. Dat kon blijkbaar niet met Seidl en Hoffmann aan het roer.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)