We hebben goed nieuws en we hebben slecht nieuws. De GP van Nederland keert ook na 2025 weer terug naar Zandvoort. Het huidige contract loopt tot en met volgend jaar, en lange tijd was het niet duidelijk wat er daarna zou gebeuren. Het slechte nieuws voor zowel de Nederlanders als de Belgen is dat de F1-race op Zandvoort het plekje op de kalender moet gaan delen.

Formule1.nl meldt dat het circuit van Spa in België in 2026 aan de beurt is om een F1-race te organiseren. Er zal dat jaar dan géén F1-race zijn op Zandvoort. In 2027 hebben we dan weer een GP van Nederland en blijft het stil op Spa. Deze volgorde kan echter nog veranderen, zo meldt de website. Nederland en België mogen dus om en om een GP organiseren.

Waarom kan het niet gewoon blijven zoals het is? De twee circuits staan toch te springen om een F1-race te organiseren? Volgens de website moet er ruimte worden gecreëerd op de ‘overvolle kalender’. Nu zijn er al 24 races, maar landen als Thailand, Zuid-Korea, Indonesië, Turkije, Duitsland, Zuid-Afrika en Saoedi-Arabië willen ook (weer) een F1-race gaan organiseren.

Het nieuws is nog niet bevestigd

Het bovenstaande werd door een ‘direct betrokkene’ ingefluisterd bij Formule1.nl. Vooralsnog wordt het ontkend door de de directeur van de Dutch GP. Volgens deze Robert van Overdijk is er van een overeenkomst geen sprake. Hij zegt in een reactie ‘zich niet te herkennen in het artikel’. Voor nu is het wachten tot er officieel oranje rook wordt opgelaten…

Reacties

  • Tifosi heeft op 1 augustus 2024 geschreven:

    Het zou niet eens ter discussie moeten staan of Spa zou moeten afwisselen met Zandvoort. Een beetje racefan zou dan onmiddelijk Zandvoort schrappen. Spa hoort absoluut thuis op de F1-kalender.

    Reageer
  • Port Docker Zandvoort heeft op 31 juli 2024 geschreven:

    Als een persoon zegt dat hij zich niet herkend in dit artikel dan weet weten wij als autosport liefhebbers genoeg. Als de F1 om de twee jaar hier komt het zij zo.
    Maar waarom 3 races in de V.S. en Aziatische landen die hebben zelfs geen auto sport competitie.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)