Stel: je wilt een Duitse tweezitter met een beetje sportieve kwaliteiten. Dan zijn de mogelijkheden behoorlijk beperkt tegenwoordig. Audi levert de TT Roadster én R8 niet meer, de Porsche Boxster loopt aan het einde van zijn carrière en Mercedes maakt alleen nog maar vierzits cabrio’s. Dus naast de BMW Z4 kun je ook kiezen voor deze Boldmen CR 4 S.

Ja, Boldmen, geen bald men. Ondanks dat de doelgroep waarschijnlijk voor 99% bestaat uit kalende mannen van middelbare leeftijd, is dat niet de naam. Gemiste kans. We konden hun model, de CR 4, een tijdje geleden al showen, maar voor nu hebben we dus de Boldmen CR 4 S. De basis daarvan is nog altijd de BMW Z4, alleen hebben ze er een stapje bovenop gedaan. Het is een snellere, dikkere en nog duurdere variant.

Boldmen CR 4 S

We zeggen bewust ‘nog duurder’, want de basis-Boldmen CR4 kost al 185.000 euro. Mocht je Boldmen niet kennen, dat is een ‘merk’ opgericht door Harald Käs, Michael Käs en Friedhelm Wiemsann. Käs ken je wellicht van de 02 Everytimer, dat is een BMW 1-serie Cabrio met koolstofvezel-koetswerk in stijl van de BMW 2002. De Boldmen CR 4 S heeft dan ook een carbon body. De basis is dus een BMW Z4.

Boldmen CR 4 S blauw voorzijde schuin boven dak open

In vergelijking met de gewone CR 4 heeft de CR 4 S meer vermogen en koppel. De motor is de B58B30 van BMW-origine. Deze is standaard goed voor 340 pk in de BMW Z4, maar in de Boldmen heb je sowieso 400 pk. De CR 4 S doet daar nog even 100 pk bovenop. Nu is het niet zo moeilijk om meer power uit die zes-in-lijn turbomotor te halen. Wat wel knap is, is dat de Boldmen CR 4 S gewoon voldoet aan de strenge Euro 6d-emissie-eisen.

Prestaties

De prestaties zijn niet verkeerd. Van 0-100 km/u sprinten is namelijk in 3,7 seconden achter de rug. De topsnelheid is nu begrensd op 270 km/u. Kortom, uitstekende waarden voor een sportwagen met 500 pk en 700 Nm. We kunnen ons niet voorstellen dat iemand die gewone CR 4 besteld. Als je dan toch meer dan twee ton gaat stukslaan op een auto, waarom niet de dikste? Daarom zijn er nu ook een heleboel opties om uit te kiezen.

Boldmen CR 4 S blauw zij achter dak dicht

De velgen komen bij de firma Breyton vandaan. Standaard heb je 18 inch, maar 20 tot 21 inch is optioneel mogelijk. Verder kun je diverse lakken kiezen en het interieur helemaal naar wens aankleden. Ditmaal hebben we ook wat extra afbeeldingen met verschillende configuraties voor je. Als je er eentje bestelt, krijg je de specificatiesheet uitgeprint op een carbon plaat. Alleen al om die reden is de Boldmen CR 4 S zijn geld waard, nietwaar?

Prijs Boldmen CR 4 S

Tenslotte de prijs. De gewone Boldmen CR 4 S is er vanaf 209.000 euro. Dat is dan nog zonder eventuele opties en exclusief belastingen. Reken een kleine 25 mille voor de BPM en nog wat invoerkosten. Dus met een paar opties zit je zo op tweeënhalve ton. Volgens Boldmen zullen de auto’s hun waarde behouden, net zoals bij Wiesmanns het geval was. Dat waren echter bijzondere sportwagens met BMW-motor, terwijl dit een BMW is met ander koetswerk.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear