Eerder deze week was het feest bij een tankstation van Tinq aan de Bisschop Bekkerslaan in Eindhoven. Iemand bij het pomp (niet afgebeeld, foto uit het archief) had een foutje gemaakt in de computer, waardoor je gratis kon tanken. Iemand plaatste een bericht op het internet over de gratis benzine, waardoor er uiteraard verkeerschaos ontstond rond de pomp.

In totaal lukte het zo’n 35 tot 40 mensen om gratis te tanken, zo meldt Omroep Brabant. Agenten die toevallig langsreden zagen de verkeerschaos en besloten de pomp af te zetten met een afzetlint. Ook maakten ze een geblokkeerd kruispunt weer vrij. De Tinq vertelt aan Omroep Brabant dat ze even langsgaan bij het bureau met een taart als bedankje.

Zelf de prijs omlaag halen met een apparaatje?

In dit geval was het dus een foutje van de pomphouder, maar er zijn gevallen bekend waar mensen met een zogenoemde Flipper Zero het tankstation foppen. Zo was er in 2022 een man die in de VS bijna 3.000 liter aan benzine had getankt voor zo’n 8 euro. Het apparaatje zou ook gebruikt kunnen worden om auto’s te jatten, vandaar dat de Flipper Zero nu ook verboden in in Canada.

Hoeveel liter verdween er met gratis tanken?

Volgens de Tinq is er zo’n 1.000 liter brandstof weg. Aangezien er mensen waren met jerrycans, moeten we zeggen dat het nog meevalt, want gemiddeld is het maar 25 tot 28 liter per persoon. Het zou gaan om ongeveer 1.900 euro aan omzet dat de pomp misloopt. ‘Een mooi cadeautje voor Eindhoven’, zegt een woordvoerder. Het tankstation gaat in ieder geval geen rekening nasturen. Wat zeggen we dan? Tank je wel.

Reacties

  • Rem Pedaal heeft op 30 augustus 2024 geschreven:

    De maatschapij anno 2024. In plaats van de pomphouder te informeren dat er iets niet helemaal klopt, gewoon lekker profiteren van de fout van een ander.

    • VulEenLeukeNaamIn heeft op 31 augustus 2024 geschreven:

      Ja, want als de olieprijs zakt laat diezelfde pomp, de hoge prijs nog lekker een paar dagen staan, maar op het moment dat de olieprijs stijgt dan stijgt de benzineprijs ook vrijwel meteen…

      De grote bedrijven naaien je dagelijks waar je bij staat, en maken meer dan genoeg winst. die 40 mensen die gratis konden tanken, vernemen ze echt totaal niet en die mensen hebben groot gelijk!

      • Kees heeft op 31 augustus 2024 geschreven:

        Het blijft diefstal. En de mensen die door de politie zijn betrapt krijgen daarvoor een bekeuring plus de kosten moeten terug betalen las ik

        Reageer
      Reageer
    Reageer
  • Arie heeft op 30 augustus 2024 geschreven:

    Iemand bij “het” pomp
    “De Tinq”
    “dat de pomp misloopt”.

    Lekker genederlands 😵…

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)