De 24 uur van de Nürburgring is dit weekend op kurkdroog asfalt onder een zonnetje verreden. Bijna 200 auto’s joegen over een circuit van meer dan 25 kilometer, onder de ogen van 220.000 bezoekers. Laat die cijfers maar eens even op je inwerken.

Lange tijd werd het veld aangevoerd door twee Porsches 911, waarvan één hybride. Die bijzondere auto, met aan het stuur onder andere Jörg Bergmeister en Richard Lietz, moest na 22 uur en 15 minuten aan de kant gezet worden vanwege een probleem met de benzinemotor. Uiteindelijk ging de BMW M3 GT2 met nummer 25, van onder andere Jörg Müller en Pedro Lamy, als eerste over de finish. De auto had toen 154 ronden gereden, oftewel ruim 3.900 km.

Op bijna vier minuten achterstand volgde de enige Ferrari van het veld, de F430 van Hankook Team Farnbacher. Een derde plaats was er voor de Audi R8 LMS van Phoenix Racing. De Toyo Porsche 911 van Tom Coronel en Duncan Huisman viel even voor middernacht uit met versnellingsbakproblemen. In de alternatieve-brandstofklasse zijn de drie Volkswagen Scirocco’s op CNG allemaal gefinisht; de snelste, met onder andere Vanina Ickx aan het stuur, werd zestiende overall.

Natuurlijk was TopGear Magazine bij deze grootse race aanwezig. Je kunt van ons een uitgebreid verslag verwachten in nummer 61, dat half juni uitkomt.

Reacties