BNN-presentator Tim Hofman wil alle jongeren naar de stembussen krijgen. Met zijn initiatief ‘de Stembus’ wil hij studenten van tussen de 18 en 25 jaar een schop onder hun hol geven (zijn eigen woorden). Hoe? Door letterlijk met de Stembus en pizza langs scholen rijden om studenten te laten stemmen. Een goed initiatief. Nu kan de broer van Roos ongetwijfeld een campagnebus lenen van een stoffige politieke partij. Maar stel dat de behendige Twitteraar zijn grote zak met geld krijgt; wat zijn dan de 7 beste stembussen om jongeren enthousiast te krijgen? Lijstje!

07. Brabus Business Lounge

Voor deze optie is een wel erg grote zak geld nodig. De Brabus Business Lounge kost je 391.510 euro. En nee, je kunt er niet in wonen. Krijg je dan misschien absurd veel vermogen in deze aangepaste Mercedes Sprinter? Nope, gewoon 190 pk. Wel krijg je een interieur dat van top tot teen bekleed is met spierwit leer. De stoelen laten zich verstellen tot elke denkbare stand en natuurlijk is er plek voor je champagne. Daarbij zit er twee keer het woord ‘bus’ in de naam van de Brabus Business Lounge. Toeval? We dachten van niet.

06. Ford Transit Supervan 3

In 1998 trok deze superbus een hoop volk naar Zandvoort en nu zou hij als stembus met gemak de jongeren naar zich toe moeten kunnen lokken. Alleen al met de herrie jaag je ze hun bed uit.

05. Inkas Huron APC

Deze stembus is laat zich door geen enkele anarchist tegenhouden. Als iemand in de Inkas Huron APC tegen je zegt dat je moet stemmen, dan doe je dat.

04. Volkswagen Transporter door ABT

Deze affengeile Transporter ziet er dik uit en dat vinden jongeren leuk. Het ding is bovendien niet zo brutaal dat het asociaal wordt: de 2.0 heeft in plaats van 204 nu 235 pk, plus 490 Nm koppel.

03. Volkswagen I.D. Buzz

In deze groene bus kun je goed links rijden. Dit is geen subliminale boodschap gesponsord door Jesse K.

02. Edna

Edna is niet zomaar een Mercedes Vito, maar de creatie van de Amerikaanse start-up Atieva. Twee elektromotoren zorgen voor een schokkende 900 pk. Van 0 naar 97 km/u (je weet wel, 60 mijl per uur) gaat Edna in 2,94 seconden. Minder groen om te zien. Rijdt wel net zo hard links.

01. Radical RXC met Suzuki Haya-bus-a

De RXC (Extreme Coupé) werd gemodelleerd naar Le Mans-prototypes en is bedoeld als het meest uitzinnige brok adrenaline waarop ooit kentekenplaten werden geschroefd. Een V8-motor bestaat uit twee samengesmolten blokken van Suzuki Hayabusa’s. Jawel: Haya-bus-a’s. We zijn niet in een flauwe bui vandaag. De motor is voorzien van dry-sump smering en in staat om zonder mokken 10.000 toeren te draaien. Radical monteert hem in twee variaties: met 2,7 liter (436 pk, 353 Nm) of met 3,0 liter inhoud (487 pk, 380 Nm). In deze stemHaya-bus-a pak je sowieso de meeste scholen in één dag mee. En nu met je luie zitvlak naar de stembus! Hup!
Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie