Australië kent een lastige verhouding met de Subaru Impreza. Er was zelfs een tijd dat de overheid de auto’s wilde verbieden omdat ze te populair waren bij de boeven, en de politie ze niet kon bijhouden. Uiteindelijk maakte Subaru de auto’s lastiger om te pikken en de politie in Australië kocht zelf ook een aantal Impreza’s om de boel bij te benen.

Bij deze staandehouding in het plaatje Alma was er geen sprake van een achtervolging. De bestuurder zette zijn Subaru Impreza WRX netjes aan de kant toen hij een stopteken kreeg. De politie klokte de bestuurder met een snelheid van 182 km/u waar 100 is toegestaan. Bij het uitschrijven van de boete bleek dat de bestuurder 80 jaar oud is. We snappen het ook wel: op die leeftijd zijn de minuten te kostbaar om te verspillen.

Een forse boete

Met 82 km/u te hard gepakt worden, kost je ook in Australië een lieve duit. Het boetebedrag was omgerekend 1.120 euro en de 80-jarige Subaru-bestuurder moest het zes maanden zonder rijbewijs stellen. Extra vervelend in Australië, want je kunt daar niet overal zomaar komen met het openbaar vervoer. Misschien mag hij meeliften met een road train.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie