Dinsdagavond is een zestienjarige jongen uit Tilburg aangehouden omdat hij in een bestelbus reed. Natuurlijk mag je als puber nog niet in een auto rijden, maar om dan ook nog eens 130 km/u te rijden waar je 50 km/u mag, zorgt er wel voor dat je opvalt op de weg. Om het allemaal nog iets erger te maken negeerde de jongen ook nog eens een stopteken van de politie.

Op heterdaad betrapt

Agenten die een ronde reden zagen een rode bestelbus met een veel te hoge snelheid tegemoet komen rijden. Ze besloten te keren en de bestelbus te achtervolgen waarbij deze flink op hen uitliep. Op een gegeven moment reed de jongen naar schatting 130 km/u waar 50 km/u was toegestaan. Ook gaf de jongen later geen richting aan, wat misschien niet eens zo gek is, want er zijn genoeg mensen met een rijbewijs die dat ook niet doen. We noemen geen namen.

De zestienjarige jongen negeerde het stopteken

De agenten besloten een stopteken te geven. Dit was voor de puber helaas geen reden om de auto stil te zetten. Even later deed hij dat wel op een parkeerplaats. Hier zette hij het op een lopen. Helaas voor de jongen was een van de agenten sneller. Deze agent kon hem in de kraag vatten. Hier werd pas duidelijk dat het om een zestienjarige jongen ging. Hij krijgt een proces-verbaal aan zijn broek voor het rijden zonder rijbewijs, zijn gevaarlijke rijgedrag en voor het negeren van een stopteken. Zijn vader, die later op de avond geïnformeerd werd, zal hier niet blij mee zijn geweest…

Reacties

 • i-dtec 3 heeft op 29 april 2017 geschreven:

  Gek genoeg gebeuren bij zo’n dingen geen ongelukken.

  Het is alleen niet toegestaan omdat er wetten zijn.

  Er zijn duizenden volwassenen met een geldig rijbewijs die fouter zijn dan het puber jongetje.
  Erg fraai voor de dienders dat ze in aktie konden komen, duty calls! ?

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)