Oh, heb je geen uitnodiging gehad voor het feestje? Ongemakkelijk. Dan wist je nog niet dat Abarth in 2019 zijn 70-jarige bestaan viert. En er is maar één gepaste manier om zo’n jubileum luister bij te zetten: met de ultieme snelle Fiat 500, de Abarth 695 70th Anniversario. Kijk naar die trotse spoiler, waardoor de de kleine Abarth iets weg heeft van Ome Willem (ook iets van vroeger).

De spoiler is de grootste verandering. Hij kan handmatig versteld worden en kan in twaalf verschillende posities geplaatst worden tussen de 0 en 60 graden. Volgens Abarth kan de spoiler in de maximale setting de neerwaartse druk verhogen tot 42 kilogram bij 200 km/u. Het is maar de vraag hoe vaak je 200 km/u zult rijden in een 695, maar goed.

Geen extra vermogen voor de Abarth 695 70th Anniversario

Helaas zijn er geen mechanische veranderingen aan de motor. Dit betekent dat je de standaard 1,4-liter turbomotor met 180 pk en 250 Nm krijgt. Deze Abarth is geen muurbloempje, dat wordt wel bevestigd door de Record Monza-uitlaat die er standaard op zit. Wat ook standaard is bij deze 695, zijn 17-inch wielen, Brembo-remmen en een gelimiteerd slipdifferentieel.

Er worden maar 1.949 exemplaren gemaakt

Aangezien we geen enkele speciale verjaardagsaanpassing willen overslaan, willen we je ook even wijzen op de groene lak. Die is ook nieuw. Abarth noemt het ‘Monza 1958 Green’. Het is blijkbaar een ode aan de kleur van de originele Abarth 500 die zes records heeft gezet op het Italiaanse circuit. Mocht je er niet zo’n fan van zijn, er zijn nog vier andere kleuren om uit te kiezen.

Van de Abarth 695 70th Anniversario worden maar 1.949 exemplaren gemaakt, want dat was het jaar dat Abarth opgericht is.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear