De Abarth 595 heeft een enorm ochtendhumeur. Bij een koude start produceert de kleine hatch een rauwe brom waar een kantoormedewerker zonder koffie jaloers op is. Met de opfrisbeurt voor alle Abarth-modellen introduceert het merk daarom een klep in de Record Monza-uitlaat. Vinden je buren fijn.

De uitlaat zit standaard op de gefacelifte Abarth 595 Pista en 595 Competizione. Voor de Abarth 595, 595 Turismo en de Abarth 695 Rivale, die eveneens een opfrisbeurt kregen, is de uitlaat ook leverbaar. Volgens Abarth kun je er nu voor kiezen om je als een heertje door het verkeer te bewegen of om de stoere en sportieve Abarth-brul los te laten.

Verder is de facelift niet super ingrijpend. De kleuren Asfalto Grey en Adrenalina Green zijn nieuw, net als het 5- tot 7-inch infotainmentdisplay. De vermogens variëren nog altijd van 145 pk tot 180 pk. Aan de foto’s te zien hebben ze bij Fiat nog niets aan de afgrijselijke stoelen of aan de zitpositie gedaan.

Welke van de Abarth-modellen is ‘t snelst?

Bovenaan het gamma staat nog altijd de Abarth 595 Competizione. De 1,4-liter turbomotor die je in elke Abarth vindt, levert hier 180 pk. Van 0 naar 100 km/u doet de kleine rakker in 6,7 seconden. Ook de luxere Rivale produceert 180 pk. Daarna volgt de Turismo met 165 pk en daarna de Pista met 160 pk. De reguliere Abarth 595 produceert 145 pk.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)