Het voelt als pas een jaar geleden dat de Fiat 500 voor het laatst jarig was. Oh, wacht. Toen vierde de jolige stadsrakker zijn 60ste verjaardag met een speciale uitvoering. Voor zijn 61ste verwachten we geen speciale uitvoering, dus zochten we maar de duurste Fiat 500 op die je nu gebruikt kunt kopen.

De Fiat 500 krijgt vaker het kritiek dat ie iets te duur is, maar deze Cinquecento spant de kroon. Dit matgrijze exemplaar uit 2015 kost maar liefst 59.900 euro. En dan krijg je ook nog eens minder stoelen.

Kenners hadden het al lang gespot: het gaat om een Abarth 695 BiPosto, of zoals Abarth ‘m zelf noemt: ’s werelds kleinste supercar. Feitelijk is de 695 Biposto de straatversie van de Assetto Corse-racer.

De Abarth 695 Biposto is altijd matgrijs en hangt vol met imposante bumpers, side-skirts en koolstofvezel accenten. Hij leunt op hydraulisch verstelbare EXT Racing-schokdempers en rolt op lichtgewicht OZ-velgen die met hun 18 inch behoorlijk fors zijn voor zo’n kleintje.

Dit exemplaar heeft de Kit Innesti Frontali (10.000 euro) en de Kit Pista (5.000 euro). Bij de eerste krijg je een sperdifferentieel, een racekoppeling en een fenomenale Bacci Romano dog-ring versnellingsbak met een schitterend opengewerkt schakelmechanisme. De tweede behelst een race-display met data-logger en schakel-led’jes midden op je dashboard, Sabelt-kuipstoelen met vierpuntsgordels en een professionele racehelm (al weten we niet of de helm nog aanwezig is).

De Abarth 695 BiPosto schiet met 190 pk en een hoop herrie in 5,9 seconden naar de 100 km/u. De topsnelheid ligt op 230 km/u. En dat lijkt ons in een 500’tje meer dan zat. Heb jij er 59.900 euro voor over?

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie