Je weet inmiddels wanneer de nieuwe Audi RS 6 ongeveer verschijnt. Duurt dat je te lang, dan hangen we normaal gesproken een verhaal op dat je als tussendoortje een minder snelle versie kunt kopen en met stapel tientjes langs een tuner als Abt Sportsline moet gaan. Helaas heb je in dit geval dikke pech.

Aan Abt ligt het niet. De tuner heeft vrolijk zitten tikken achter zijn laptopje en verhoogde het vermogen van de Audi A6 55 TFSI softwarematig van 340 pk en 500 Nm naar 425 pk en 550 Nm. Heel aardige waardes waarmee je jezelf gemakkelijk een jaartje kunt vermaken, tot je een Audi RS 6 kunt samenstellen.

Het probleem zit hem in de motor. Of eigenlijk: de leverbaarheid ervan in Nederland. Audi levert de Audi A6 55 TFSI op dit moment niet in Nederland. Hij staat niet in de configurator óf de prijslijsten. De dikste benzinemotor is de 45 TFSI met 245 pk – en daar heeft Abt in ieder geval nog geen powerinjectie voor ontwikkeld. Dus: geen Abt Audi A6 voor jou.

Kan ik nu geen Abt Audi A6 rijden?

Waar een wil is, is een wet. Eh, weg. Diverse dealers signaleerden het gat in de markt en regelden zelf een stel Audi A6 55 TFSI’s. Je stelt je A6 dan niet zelf samen en verkrijgt ‘m ook niet via de officiële kanalen, maar als jij een Abt Audi A6 met 425 pk wilt, dan kan dat.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)