Het blijft vreemd dat BMW vertikt om opnieuw een Touring-versie van de M5 uit te brengen, en Audi juist geen RS 6 sedan meer aanbiedt. Of Audi hieraan stug vasthoudt bij de volgende generatie Audi A6 (C8), is nog niet bekend.

Daarom maakte Ascariss Design twee renderings van de nieuwe generatie powerbak: een sedan en een Avant. De vorige Audi RS 6 Performance stoof in 3,7 seconden naar de 100 km/u en bleef doorgaan tot 305 km/u. De RS 6 van de C8-generatie zal sneller zijn.

Specificaties Audi RS 6 (C8)

Je kunt er zeker van zijn dat Audi zich wederom in de vermogenswedloop mengt. De Mercedes-AMG E 63 S heeft 612 pk en de BMW M5 doet het met 600 pk. Officieel is er nog niets bekend over het vermogen van de nieuwe Audi RS 6, maar wees er maar zeker van dat er niet minder dan 600 pk over de vier wielen gaat.

Waarschijnlijk pakt Audi hiervoor wederom de 4,0-liter V8 uit de Audi RS 6, die je tegenwoordig ook in de Lamborghini Urus, Bentley Bentayga en de Porsche Cayenne vindt. Vermoedelijk duurt het nog wel een jaar voordat we meer weten. Eerst moet Audi de A6 Avant nog onthullen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)