Het goede nieuws is: Audi loopt prima op schema. Dat weten we nu een zogenoemde roadmap van alle Audi’s van 2019 is gelekt tijdens een bijeenkomst in Spanje. Hou je niet van verrassingen? Bestudeer dan goed deze afbeelding die in handen viel van Periodismodel Motor om te zien wat je dit jaar kunt verwachten van Audi.
Grote verrassingen toont de roadmap van alle Audi’s van 2019 niet. Door logisch na te denken, kon je wel verwachten dat de Q7 aan een facelift toe is en dat er van de TT heus nog wel een RS-versie komt. Of deze roadmap definitief is, valt niet met zekerheid te zeggen. Misschien houdt Audi nog een grote verrassing achter die zelfs het personeel niet mag weten. Met de gloednieuwe Audi Q4 zal het merk proberen marktaandeel te pikken van de BMW X2. De SUV zal net als zijn grote broer, de Q8, een coupé-achtige daklijn krijgen. De huidige Audi A3 gaat ook al mee sinds 2012 en krijgt dit jaar een gloednieuw vervolg. Hij zal op hetzelfde platform staan als de nieuwe Volkswagen Golf 8. Als er ‘PI’ achter het model staat, gaat het dus om een facelift. Audi sluit het jaar knallend af met de Audi RS 6 en de Audi RS Q3. Die modellen staan op de IAA in Frankfurt in september. De Audi RS 7 komt al eerder en de specificaties van deze auto zullen veel zeggen over die van de RS 6. Zal het dan toch monster met monster met 700+ pk worden?

Audi in de toekomst

Je ziet nu al enkele elektrische modellen verschijnen op de roadmap van alle Audi’s van 2019. Audi is bezig met een serieus elektrisch offensief. Tussen nu en 2025 komt Audi met twaalf volledig elektrische auto’s. Tegen die tijd moet 33 procent van alle nieuwe verkopen volledig elektrisch zijn – zo’n 600.000 stuks. Dan kunnen ze inderdaad maar beter gaan beginnen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear