Mensen die hun Audi A8 nóg dikker willen maken opgelet! Vanaf eind november gaat Abt een, in hun woorden, aerodynamisch pakket verkopen voor de van origine al dikke sedan. Hiermee krijgt de presidentiële bak op subtiele wijze een sportievere look waardoor hij nóg meer opvalt.

Opvolger van de Power Boost

Het Abt aerodynamic package werd eerder al voorafgegaan door de Abt power boost – waarmee de 3.0 TDI in de Audi A8 van 286 pk (210 kW) en 600 Nm naar 330 pk (234 kW) en 650 Nm werd getild.

Omdat het oog ook wat wil, wordt de Abt Audi A8 nu afgemaakt met meerdere add-ons. Denk hierbij aan een voorspoiler die de bestaande lijnen van de A8 aanscherpt en een diffuser met een ietwat terughoudende look, die de designtaal van het origineel onderstreept.

Het kostenplaatje?

Wat moet het aerodynamic package kosten? Een kleine 2.252 euro, btw nog niet inbegrepen. Dan heb je de subtiele achterspoiler er trouwens nog niet bij. Die schoonheid van koolstofvezel kun je voor een extra 1.168 euro  (ook exclusief btw) op de kop tikken.

De buitenkant van de Audi A8 is niet het enige dat door Abt onder handen is genomen. Vanbinnen heeft de knop van de versnellingspook een Abt-make-over gekregen. Ook bevindt er zich een dekseltje over de start-stop-knop. Beide om te benadrukken hoe prestatiegericht de Abt Audi A8 wel niet is.

Nieuwe schoenen erbij

Om de nieuwe look helemaal af te maken, heb je ook nog keuze uit een uitgebreide reeks velgen uit het portfolio van Abt Sportsline. Deze zijn verkrijgbaar in maten van 20 tot en met 22 inch. De tuner geeft zelf aan dat de Abt Sport GR 22 inch velgen heel tof onder de Abt Audi A8 staan. En we moeten zeggen dat deze matzwarte schoentjes inderdaad een mooie aanvulling op het aerodynamische pakket zijn.

Bang zijn dat de motor van je Abt Audi A8 boem doet, hoeft trouwens niet. Abt heeft naar eigen zeggen uitgebreide veiligheidsmaatregelen genomen voor mensen die met de eerder genoemde power boost aan de slag willen.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie