De Audi S8 Plus valt nou niet bepaald in de categorie langzame auto’s. Je zou het zelfs een vrij snelle auto kunnen noemen. Alleen niet snel genoeg, moeten ze gedacht hebben bij het meest bekende tuningbedrijf voor auto’s van de Volkswagen Group. Al sinds 1967 maakt ABT Sportsline de autowereld onveilig en in mei dit jaar leefde de tuner zich uit op de Audi S8 Plus.

Het resultaat was toen een auto met maar liefst 705 pk, precies 100 pk meer dan het origineel. Het zorgt ervoor dat de ABT S8 in slechts 3,5 seconden van 0 naar 100 gaat, tegenover de schamele 3,8 voordat ABT ermee aan de slag ging. Daarnaast is de 700 Nm die de auto eerst had, opgehoogd naar 840 Nm.

Maar dat was zelfs niet genoeg. Vandaag verrast ABT ons met een e-mailtje dat ze nog eens 30 pk extra uit de 4,0-liter V8 hebben geperst. Het grand total is nu 735 pk en 920 Nm! Hoe hard dat allemaal naar de 100 km/u gaat, zegt ABT niet. De topsnelheid is nu begrensd op 320 km/u.

Verder is ABT ook nog aan de slag gegaan met de ophanging: deze is nu 25 millimeter lager en ze hebben er hun eigen vierpijps uitlaatsysteem onder gehangen. (Voor de freaks: met een diameter van 89 millimeter. Daar past met gemak je eh, arm in.) Oh, en hij er ook nog eens heerlijk uit. Toch?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)