Abt begint volwassen te worden. Steeds vaker lopen ze voorbij de speelhoek met boze RS 3’tjes om voor de grotemensenwereld te gaan. Zo gaat Abt diesel-Transporters ombouwen tot elektrische bestelbusjes. Ook de volgende stap duidt erop dat de tuner klaar is voor ‘het echte leven’: Abt introduceert zijn eerste camper.

De kampeerwagen krijgt de naam Abt XNH, wat staat voor ‘Explore New Horizons’. Misschien dat Abt al tegen een midlifecrisis aan hikt? Hoe dan ook, ze bouwen de Abt camper van een Volkswagen Transporter T6.1. Inderdaad, dezelfde bus die ze nu ook tot EV-werkbus omtoveren. Het doel is om 500 stuks van de Abt camper te bouwen. De productie begint in mei.

Ze blijven toch een tuner

Abt zou Abt niet zijn als ze geen aerokit op de bus zouden bouwen. Daarom passen ze de grille en de voor-, achter- en zijskirts aan. Ook de 18-inch velgen zijn van de tuner; de banden eromheen van Goodyear. Verder laat Abt de dieselmotor met rust. We hebben de tuner gevraagd of je de camper ook kunt laten ombouwen tot EV. Voorlopig wachten we nog op een antwoord.

Met die dieselmotor zul je het moeten doen met 150 pk. Dat is volgens Abt genoeg om 2.500 kilo te trekken (voor als je er een caravan achter wilt hangen, of zo?). Om genoeg leefruimte te creëren in de bus, verlengt de tuner de Transporter met 40 centimeter. Verder laat Abt het in elkaar zetten van de camper aan Volkswagen over. Het interieur mag gedaan worden door een bedrijf dat Vaning heet.

Het interieur van de Abt XNH camper

In de bus is ruimte voor vier personen om te slapen (twee beneden op de slaapbank en twee boven). Koken kun je binnen doen op een dubbele inductieplaat of met het buitenkeukentje met twee gaspitten. Verder is er nog een koelkast, één 230-volt stopcontact en acht USB-oplaadpunten. Ook in de middle of nowhere heb je stroom dankzij een lithium batterij.

Verder zorgt Vaning nog voor panelen aan de binnenkant die bestaan uit krasbestendig laminaat gemixt met ‘met de hand geraapt echt hout’. Ja, precies. Voor de isolatie is schapenwol en gerecycled materiaal toegepast. Daardoor hoef je niet zo hard te stoken en blijft het binnen toch prima toeven wanneer het buiten koud is. Wat je precies kwijt bent voor de camper van Abt weten we niet. Maar goed, je bent op vakantie, dat mag ook best wat kosten.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)