Abt is de harde werkers op de bouw nog niet vergeten. Terwijl Volkswagen haar busjes meer en meer richt op het vervoeren van mensen, pakt Abt de werkbus bij uitstek aan, de Transporter van de T6.1-generatie. De elektrische versie hiervan is niet meer te bestellen, dus bedacht Abt een manier om alsnog geïnteresseerden te kunnen bedienen. De tuner bouwt nu dieselbusjes om naar elektrisch.

Volkswagen bouwde zelf 4.500 stuks van de elektrische Transporter T6.1-bus en daarmee was de kous af. Abt denkt dat er meer vraag is naar elektrische VW-werkbusjes en ziet een gat in de markt. Ze bouwen alleen dieselbusjes met een DSG-versnellingsbak om. Verder maakt het niet uit wat voor versie je hebt; lange of korte wielbasis, hoog of laag dak.

Specificaties van de elektrische Volkswagen Transporter van Abt

Met de Abt e-Transporter 6.1 moet je tussen de 105 en 138 kilometer ver kunnen komen dankzij een 37-kWh batterij. Niet opzienbarend, maar voldoende als bijvoorbeeld al je klusjes in een grote stad plaatsvinden. En zelfs als je verder moet rijden: na 5,5 uur laden moet de batterij weer vol zijn, dus dat kan prima tijdens het hakken en zagen. Het piekvermogen ligt op 113 pk en het koppel op 200 Nm. De topsnelheid is standaard 90 km/u, maar je kunt deze ook laten verhogen naar 120 km/u. Dan kom je uiteraard iets minder ver.

Anders dan bij het bestellen van een nieuwe (elektrische) auto duurt het geen maanden voordat je er eindelijk in kunt rijden. Abt belooft dat de ombouw ‘maar een paar dagen’ in beslag neemt. Daarnaast benadrukken ze dat het aanpassen van bestaande voertuigen beter voor het milieu is dan nieuwe auto’s bouwen. Nu nog verstokte dieselrijders ervan overtuigen dat dit een goed alternatief is.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)