Dat is geen kattenpis, 120 jaar. Zo lang bestaat autobouwer AC Cars al. En omdat te vieren bouwen ze twaalf speciale Cobra’s, één voor elk decennium dat het bedrijf bestaat. Tegenwoordig maakt AC nog altijd Cobra’s met het design uit 1962, maar dan met een elektrische aandrijflijn. Voor deze gelegenheid haalt de autobouwer weer eens een flinke V8 tevoorschijn.

De twaalf AC Cobra’s worden gebouwd volgens de Superblow-specificatie. Dit was de uitvoering waarmee AC zijn 100e verjaardag vierde. Deze krijgt een 6,2-liter V8 met een supercharger, samen goed voor 588 pk. Van welk automerk deze motor komt, is niet bekendgemaakt, maar gezien de inhoud gokken we op een LS-blok van General Motors. Een handgeschakelde zesbak zorgt voor de overbrenging naar de achterwielen. Volgens het automerk zijn de twaalf Cobra’s de snelste productieauto’s die ze ooit op de weg hebben gezet. Hoe snel de auto’s precies zijn, dat zeggen ze dan weer niet.

De prijs van de feestelijke AC Cobra met V8 is net geen 160.000 euro, exclusief de Nederlandse belastingen. Er zijn vijf speciale kleuren om uit te kiezen en alle exemplaren krijgen een racestreep voor dat extra beetje snelheid.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)