Bijna on-Nederlandse beelden van een achtervolging op 16 april op de A27 in de buurt van Utrecht, waarvan de politie de beelden vorige week op YouTube zette. De Belgische Mercedes B-klasse valt op door zijn rijgedrag en de agenten geven de bestuurder een stopteken. Hier geeft de bestuurder geen gehoor aan, en de achtervolging begint. Tijdens de rit doet de bestuurder zelfs even zijn deur open, om wat voor reden dan ook.

Al snel roepen de agenten versterking in en andere politie-eenheden blokkeren de afrit, zodat de verdachte op de snelweg moet blijven. De eerste tik wordt uitgedeeld op 5:45 in de video. Uiteindelijk is de tweede beuk van de filmende politieauto genoeg om de Mercedes tot stilstand te dwingen en klem te rijden. De politie houdt één verdachte aan en pakt zijn rijbewijs af, een proces-verbaal is opgemaakt.

Achtervolging Belgische Mercedes eindigt in vangrail

Advertentie

Reacties

 • Gaat je niks aan says at 29 april 2020:

  Agenten goed gehandeld!
  Rijbewijs nooit meer terug geven aan deze klant.

  Reply
 • Versluis says at 29 april 2020:

  Zover mijn kennis reikt is een Mercedes nog altijd van Duitse komaf… 👀

  Reply
 • Azijnzeiker says at 29 april 2020:

  Ja dit is echt een Mercedes!! Niet dus…

  Reply
 • Nvt says at 29 april 2020:

  Azijnzeiker ben je Pascal

  Reply
 • Pascal says at 29 april 2020:

  Wat kost deze grappenmaker ons als belasting betaler wel niet? Voor het invorderen van een rijbewijs?!? Politie auto1 had hem van mij al mogen torpederen, en alle onkosten bij de bestuurder en zijn/haar familie verhalen. Wat een poppenkast.

  Reply

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie