De beste Tesla is niet helemaal een Tesla. Deze gecamoufleerde Model S is een prototype van het bedrijf Our Next Energy (ONE). Het bedrijf ontwikkelde een batterij waarmee de Tesla Model S maar liefst 1.419 kilometer ver kwam. ONE noemt de batterij Gemini 001 en het accupakket moet in 2023 in productie gaan. Welk automerk de batterij gaat gebruiken, is nog niet bekend. BMW investeerde in ieder geval al in het bedrijf, net als Bill Gates.

Meer capaciteit, dezelfde afmetingen

De energiedichtheid is wat de batterij zo bijzonder maakt. Het accupakket is net zo groot als dat van Tesla, maar meet 207,3 kWh in plaats van 103,9 kWh. Het energieverbruik is ongeveer gelijk gebleven. ONE voerde twee praktijktesten uit. De eerste was bij lage temperaturen, toen haalde de Tesla Model S met het nieuwe accupakket zo’n 1.200 kilometer op één lading. Bij een tweede test bij hogere buitentemperaturen liep de actieradius zelfs op tot 1.419 kilometer. De gemiddelde snelheid was net geen 90 km/u.

Volgens het bedrijf is de beperkte actieradius van elektrische auto’s de voornaamste reden waarom mensen geen EV kopen. Wat de batterij moet kosten, is niet bekend. Wel hint ONE naar een gunstige prijs: ‘We zijn nu gefocust op het ontwikkelen van deze proof-of-concept-batterij tot een nieuw product genaamd Gemini, dat lange afstanden mogelijk maakt op één lading, terwijl de kosten en veiligheid worden verbeterd door gebruik te maken van duurzame materialen.’

Een goedkopere batterij

Naast de Gemini die 1.200 kilometer actieradius biedt, ontwikkelt het bedrijf ook de Aries. Dat is een lithium-ijzer-fosfaataccu (LFP). Normaliter is de energiedichtheid van de relatief voordelige LFP-accu’s niet zo groot, maar ONE ontwikkelde een techniek om de dichtheid te verhogen. Het pakket biedt 79 kWh en weegt 550 kilo. Ook voor deze accu worden nog geen prijzen genoemd. Of misschien nog belangrijker: hoeveel goedkoper EV’s worden als ze een batterij van Our Next Energy krijgen.

Advertentie

Reacties

 • Raiden heeft op 7 januari 2022 geschreven:

  @the watcher

  Dramatische verkoopcijfers??? Lmao, waar haal jij u, informatie van. Ze hebben net absolute record Q4 cijfers behaald.

  • Antwoord heeft op 7 januari 2022 geschreven:

   Van deze site: verkopen 2021 -54%. Zelfde trend zie je in alle frontrunner markten van Tesla. Ze verliezen overal marktaandeel nu de fanboys voorzien zijn en Joe-Average kiest voor alternatieven van de ‘gewone’ fabrikanten die meer waar voor hun geld bieden.

   • ROBIN heeft op 9 januari 2022 geschreven:

    Wat een onzin.
    87% meer verkopen terwijl de andere autofabrikanten gemiddeld 30% minder verkochten…
    In VS zijn ze al uitverkocht tot bijna einde van het jaar.
    In UK is de Model 3 de tweede best verkochte wagen (niet EV), achter… Opel Corsa!
    In Noorwegen is Tesla absolute marktleider overall. 11.6% tegenover VW met 9.6%. Hoeveel modellen verkoopt VW wel niet?
    In Duitsland! is de Model 3 de best verkochte EV en overtrof zelfs alle concurrentie met verbrandingsmotor, behalve BMW3…

    • Peter de Wolf heeft op 9 januari 2022 geschreven:

     Zoals ene Michael bij een ander artikel al schreef: er is een duidelijke trend. In alle markten waar ze als eerste serieuze aantallen verkochten, keldert dit in mekaar. Niet alleen in Nederland, maar ook in Noorwegen en zelfs in de VS, waar hun EV-marktaandeel al fors daalt. Duidelijk gevalletje cognitieve dissonantie dat de Musk volgelingen dit niet willen zien.

     Reageer
    Reageer
   Reageer
  Reageer
 • Pedro heeft op 7 januari 2022 geschreven:

  Aan een net geen 90 km/u 😅😂🥱🥱🥱🥱

  • Tabe heeft op 7 januari 2022 geschreven:

   GEMIDDELDE snelheid, hè.

   Reageer
  Reageer
 • Sewan heeft op 7 januari 2022 geschreven:

  Ja laten we nog meer op inhumane manieren en zonder milieueisen die grondstoffen winnen en lekker op grijze energie rijden. Is beter voor t milieu inderdaad🤣

  • Tony heeft op 8 januari 2022 geschreven:

   Oh daar hebben we er weer zo een 🤣. Gelukkig worden de accu’s uit je telefoon op andere manieren gewonnen en is het raffineren van olie / diesel volledig milieu-vriendelijk /sarcasme 🤪

   Reageer
  Reageer
 • The Watcher heeft op 6 januari 2022 geschreven:

  Bij de artikelkop dacht ik dat daar weer een luchtballonnetje van Musk ging om de aandacht af te leiden van de dramatische verkoopcijfers in zijn early mover markets, maar dat blijkt het niet te zijn. Het zou ook absurd zijn dat Tesla, nu ze aan alle kanten ingehaald worden door de conventionele fabrikanten, opeens wél een grote stap kunnen maken.

  • Cees heeft op 7 januari 2022 geschreven:

   Nou dan hoef je niet bang te zijn, het is echt net zoals de verkoop cijfers en het auto minded Nederland die weigerd gewoon belasting te betalen voor een nieuwe auto. Neem de trein!

   Reageer
  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie