Filippo Perini ken je misschien niet, maar zijn werk ongetwijfeld wel. Hij werkt al enige jaren in het topsegment van de Europese autobranche. Zo ontwierp hij auto’s voor Alfa Romeo, Audi en Italdesign, maar ook voor Lamborghini. Daar was hij hoofdontwerper van 2006 tot 2016. Onder zijn gezag bracht Lamborghini de Gallardo, Aventador, Veneno en de Urus uit.

Specificaties van de Aehra SUV

Wederom weet Perini een puik ontwerp neer te zetten, al doet de Aehra SUV ons denken aan verschillende andere auto’s in dit segment. Met de SUV doorloopt de Aehra de checklist van nieuwe automerken in 2022: een sportief ontwerp, materialen die moedertje natuur leuk vindt, elektrische aandrijving en natuurlijk moet het een SUV zijn.

De elektromotor moet zo’n 750 tot 820 pk gaan produceren en bij 265 km/u is het welletjes geweest. Doe je het wat rustiger aan, dan moet je tenminste 800 kilometer ver komen. De bewegende aero-onderdelen moeten helpen bij het halen van de beoogde actieradius. Ook zou de SUV ruim genoeg moeten zijn om vier basketbalspelers te vervoeren.

Wat kost de Aehra SUV?

De Amerikaanse prijs van de Aehra SUV zit tussen de 160.000 en 180.000 dollar, wat ongeveer evenveel is in euro’s. Meestal valt de Nederlandse prijs iets hoger uit. Om dat in perspectief te zetten: de Lotus Eletre rij je al vanaf net geen 100.000 euro, inclusief alle belastingen. De Eletre R met 900 pk kost zo’n 155.000 euro. Geen prijsvechter, dus.

In 2025 moeten de eerste exemplaren van SUV komen. In februari van 2023 komt Aehra ook met de eerste beelden van een sedan die tegelijkertijd met de SUV uit moet komen. Durf je een gokje te wagen hoe die sedan zal gaan heten?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear