Het gebeurt niet vaak dat een nieuw automerk de markt probeert te betreden. Het laatste écht nieuwe merk dat naar Nederland kwam (we tellen DS, Cupra en Abarth eventjes niet mee), was waarschijnlijk Tesla. Drie nieuwkomers willen nu een deel van de EV-taart opsmikkelen. MG kwam weer tot leven, het Chinese Aiways bracht ons de U5 en tot slot is er de Amerikaans/Chinese Seres 3.

Aardig om te weten is dat Aiways dit jaar al ruim 400 auto’s op Nederlands kenteken zette. Seres blijft tot nu toe hangen op ongeveer 20 auto’s – voor zover we dat kunnen zien, want de kentekengegevens zijn nogal een zooitje. MG timmert lekker aan de weg met bijna 3.500 verkochte exemplaren. Aiways is nu klaar voor de introductie van een tweede model in Nederland, dit keer een SUV met, jawel, een coupé-achtige daklijn.

Voor nu moeten we het doen met drie foto’s van een gele Aiways U6. Technische details over de SUV geeft het merk nog niet vrij. Het nieuwe model staat op hetzelfde platform als de eerder geïntroduceerde U5. We durven daarom wel te gokken op 204 pk, 310 Nm en ongeveer 400 kilometer bereik op één volle accu van 63 kWh. Later dit jaar moet de U6 naar Nederland en Europa komen. Prijzen zijn nog niet bekend.

Reacties

  • Bah bah bah heeft op 30 april 2021 geschreven:

    Laat die Oeigoeren-moordenaars hun rommel lekker daar houden. Het ziet er niet uit, de kwaliteit is belabberd (nog slechter dan Tesla) en de enige reden waarom het goedkoop is, is dat de Chinese overheid er megasubsidies op geeft.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)