Alfa Romeo gaat de markt veroveren. Nee, dit keer echt. Vier jaar geleden stippelde Alfa een plan uit om in 2018 acht nieuwe modellen te hebben en een verkoopcijfer van 400.000 per jaar. Het is op dit moment zeg maar best wel heel erg 2018 en Alfa verkoopt, even rekenen, twee gloednieuwe modellen. Dit jaar zullen ze ongeveer 170.000 exemplaren verkopen.

Maar, Alfa houdt moed. De nieuwe doelstelling voor 2022: zeven nieuwe of vernieuwde modellen en 400.000 auto’s per jaar verkopen. Ongeveer hetzelfde plan dus, maar vier jaar later. Ach, tijd is relatief. We kijken er nu al naar uit om over vier terug te verwijzen naar dit artikel. Hopelijk met een felicitatie voor Alfa, want met de plannen voor een nieuwe 8C en GTV, gun je succes.

Alfa Romeo Giulietta Facelift?

Volgens de plannen staat er een Giulietta MCA op de planning. De drie letters staan voor ‘Mid-Cycle Action’ – in de volksmond ook wel een facelift genoemd. Dus, probeert Alfa in 2022 nog altijd de hatchback te verkopen? Tegen die tijd is de Giulietta 12 jaar oud. Probeer dan nog maar tegen de competitie van Volkswagen, Ford en PSA op te boxen.

Alfa Romeo Giulia en Stelvio LWB

In 2022 biedt Alfa Romeo ook de gefacelifte versies van de Giulia en de Stelvio aan. Plus, voornamelijk voor China, een versie met lange wielbasis van beide modellen. De Mito, die bij zijn onthulling al verouderd was, is tegen die tijd uitgestorven en krijgt volgens de gepresenteerde plannen geen opvolger.

Nog meer crossovers

De Stelvio krijgt een kleinere en een grotere broer. De Stelvio zit in het D-segment en kun je vergelijken met een Giulia. De C-segment SUV zal het formaat van de Giulietta hebben. Of Mercedes GLA, als je dat makkelijker vindt. De grote broer van de Stelvio gaat de strijd aan met de Mercedes GLE.

Advertentie

Reacties

  • Buyck Tony heeft op 5 maart 2019 geschreven:

    Ziet er prachtig uit ?. Komt de GTV ook als cabrio?

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie