‘Laat nooit in één keer je volle potentie zien’, klonk ooit het advies van een gehaaide sales-collega uit een ver verleden. Als jij denkt 5.000 euro winst te kunnen maken voor de baas, begin dan eerst met 2.000 euro. Vraag dan opslag en ga naar de 3.000 euro. Stap dan weer naar de baas. Zo kun je drie of vier keer een record claimen en opslag vragen. Alpina heeft ook naar deze collega geluisterd.

Je kijkt hier naar de Alpina B5 GT, wat de krachtigste Alpina ooit gebouwd is. Het vermogen van deze omgebouwde 5-serie is 634 pk, wat slechts een kleine toename van 13 pk is ten opzichte van de B5 (zonder GT). Maar toch, een record is een record. Over een jaartje kunnen ze het vermogen van de 4,4-liter V8 naar de 640 pk schroeven en opnieuw een leuk record claimen, als ze dat zouden willen.

Het koppel stijgt overigens harder, met 50 Nm naar de 850 Nm. Je kunt de Alpina B5 GT kopen als sedan en als stationwagen. De sedan gaat naar de 100 km/u in slechts 3,4 seconden. De Touring doet hetzelfde sprintje in 3,6 seconden. De topsnelheid is ongewijzigd; op de Autobahn haalt de sedan 330 km/u en de Touring haalt 322 km/u.

Ander uiterlijk voor de Alpina B5 GT

De splitter onder de voorbumper is nieuw voor de Alpina B5 GT, net als de canards op de voorbumper. Dit zijn de kleine vleugeltjes op de hoeken. Voor deze GT mag je kiezen uit de kleuren Chalk, Verde British Racing, Arctic Race Blue, Imolarot, Petrol Mica or Daytona Violet. Liever geen speciale kleur? Dan is Alpina Blue of Alpina Green ook nog een optie.

De Nederlandse prijs van de Alpina B5 GT

In de hoofdsteunen van de voorstoelen is de typeaanduiding B5 GT gestikt. Standaard is de bekleding verder zwart, maar Alpina gaat graag aan de slag met een kleurtje als je wilt. In Nederland gaat de Alpina B5 GT voor 148.500 euro. Er worden slechts 250 stuks gebouwd waarvan er vijf naar Nederland komen. De levering start in juli van dit jaar.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)