Zoek je een krachtige en snelle stationwagen, dan moet je bij de Duitse merken zijn. De V6- en V8-motoren kunnen enorme snelheden halen, maar omwille van de veiligheid spraken de autobouwers met elkaar af dat ze hun auto’s zouden begrenzen op 250 km/u, met hier en daar een kleine uitzondering. Sneller dan 300 km/u gaan ze in bijna geen enkel geval.

Voor tuners is het niet lastig om de begrenzer eraf te slopen en met de toevoeging van wat extra vermogen snelheden boven de 300 km/u te bereiken. Maar zo’n auto komt niet in aanmerking voor de titel ‘snelste productie-stationwagen ter wereld’. Behalve als je Alpina heet. Want Alpina is officieel geen tuner, maar een losstaand automerk.

De Alpina B5 Touring is dus een productieauto. En met 322 km/u is het officieel de snelste productie-stationwagen ter wereld. Daar mag de Beierse autobouwer best een beetje trots op zijn, dus trommelden ze een Porsche 911 GT3 RS (topsnelheid: 312 km/u) en een Mercedes-AMG GT R (topsnelheid: 318 km/u) op voor een leuk promotiefilmpje.

Alpina B5 Touring troeft Porsche en Mercedes af

Reacties

  • Ray heeft op 29 mei 2019 geschreven:

    En zo heurt het 🙂

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)