Alpina was lange tijd een kwarrel van BMW, maar onlangs skipten de Münchenaren de prela-fase en gingen ze direct voor de commitment. BMW kocht Alpina over en binnenkort trekt de kleine veredelaar bij hen in. Om alle misverstanden bij deze metafoor weg te nemen: dit betekent niet dat we het kopen van levenspartners goedkeuren. We dwalen weer te snel af.

Nu Alpina een volwaardig onderdeel is van BMW, krijgen ze alle nieuwtjes al vooraf ingefluisterd. Normaal duurde het eventjes voordat Alpina met een nieuwe BMW aan de slag mocht, maar nu wordt hun versie van het nieuwe model op dezelfde dag gepresenteerd.

Vanochtend onthulde BMW de vernieuwde X7 en nu is hier gelijk al de Alpina XB7 facelift. Of in ieder geval het eerste computerbeeld. Ze verklappen erbij dat ze de 4,4-liter V8 wederom oppeppen tot 621 pk en 800 Nm. Dat zijn BMW M5 CS-waarden.

Hoe snel is de Alpina XB7 facelift?

De 0-100-tijd van de Alpina XB7 facelift is 4,4 seconden en de topsnelheid is niet minder dan 290 km/u. Behalve een nieuw uiterlijk en meer vermogen gaan de interieurontwerpers aan de slag met mooie nieuwe stofjes voor het interieur. Je kunt de Alpina XB7 vanaf september bestellen; in december worden de eerste exemplaren geleverd.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)