Alpina en BMW zijn al jaren beste maatjes. De modellen van Alpina worden in de fabriek van BMW al voorbereid om als Alpina afgemonteerd te worden. In de werkplaats van het bedrijf in Buchloe worden de laatste motor-, chassis-, en interieuraanpassingen aan de exclusieve modellen gedaan. BMW zet nu de volgende stap en neemt Alpina in z’n geheel over.

Tot het einde van 2025 blijft de werkplaats van Alpina in Buchloe, maar daarna verhuist BMW de productie. Na 2025 komt er een nieuwe strategie voor Alpina en verkast de productie naar de fabrieken van BMW. Wat dat concreet gaat inhouden voor het liefhebbersmerk, is nog niet bekend.

‘We herkenden al vroeg de uitdagingen waar de auto-industrie voor staat en zetten nu de juiste koers uit voor Alpina en voor ons familiebedrijf’, legt Alpina’s mededirecteur Andreas Bovensiepen uit. Hierbij schemert door dat Alpina toch wel zorgen had over de transitie naar elektrische auto’s. Of is dat onze interpretatie?

Niet alleen BMW wilde Alpina

‘We hebben er bewust voor gekozen om Alpina niet aan zomaar een fabrikant te verkopen, omdat BMW en Alpina al tientallen jaren samenwerken en elkaar vertrouwen. Daarom is het strategisch gezien de juiste beslissing voor het merk Alpina om in de toekomst door de BMW Group te worden beheerd’, voegde hij eraan toe.

De locatie in Buchloe zal voorlopig wel productie blijven draaien voor reserve-onderdelen van huidige modellen. Wie nu een Alpina rijdt, hoeft zich voorlopig dus geen zorgen te maken over dat er geen spullen meer te koop zijn. BMW heeft toegezegd alle huidige werknemers over te nemen of om hen te helpen een nieuwe baan te vinden.

‘BMW en Alpina passen perfect bij elkaar’, zegt senior BMW VP Jens Thiemer. ‘Het merk Alpina is de afgelopen 50 jaar samen met BMW volwassen geworden en heeft alles in huis om het hart van autokenners over de hele wereld sneller te laten kloppen. Het vindt de juiste balans tussen gecultiveerde sportiviteit, luxe en exclusiviteit.’

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear