Voor rallyauto’s met comfortverschijnselen kun je bij verschillende fabrikanten terecht. Porsche heeft natuurlijk de 911 Dakar, Lamborghini werkt aan de Huracán Sterrato en Toyota heeft met de GR Yaris een heus rallyhomologatiemodel. Alpine doet nu gezellig mee met dit feestje in de vorm van deze Alpine A110 San Remo 73. Al is ie een stuk minder toegewijd dan de auto’s die we net noemden.

Hij is geïnspireerd op de klassieke A110 die je naast hem ziet staan. Die komt uit 1973 en viert dus zijn 50e verjaardag. In 1973 won Alpine de Rallye Sanremo, maar ook het constructeurskampioenschap in het WRC. De overeenkomsten tussen de twee auto’s zit hem met name in in de kleurstelling, al houdt Alpine zich ook een beetje in. De velgen en het dak zijn bij de oude A110 oranje. Je kunt het zien als half werk, maar ook als een verstandige keuze om voor veilig wit te gaan. Het staat de nieuwe A110 in ieder geval prima.

Vanbinnen is er ook een poging gedaan om het oude rallygevoel te doen herleven. Zo krijg je een zespunts gordel, kuipstoeltjes en grijze stiksels. Hier en daar word je er met naamplaatjes en andere geintjes aan herinnerd dat je in een Alpine A110 San Remo 73 zit. Op één van die plaatjes kun je aflezen hoeveel van deze speciale A110’s die van jou voor zijn gegaan.

Prijs en specificaties van de Alpine A110 San Remo 73

Er worden namelijk 200 stuks gemaakt van deze rally-A110. Elk exemplaar gaat in Nederland voor 89.000 euro met zijn nieuwe eigenaar mee. Daarmee is de San Remo 73 3.000 euro duurder dan de A110 S. Die heeft net als deze versie 300 pk. Ook de 0-naar-100-tijd is gelijk; 4,2 seconden. Wel is de speciale rallyversie drie kilo lichter. Doe daarmee wat je wilt. Bestellen kan vanaf 17 maart. Misschien is dit wel de opmaat naar een comeback van Alpine in het WRC?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)