De Gouden Koets van het Koninklijk Huis blijft voorlopig binnen staan, zo meldt de NOS. Koning Willem-Alexander gebruikte zijn weekendkar op Prinsjesdag en andere officiële aangelegenheden en liet hem in 2015 volledig restaureren. Met de stijgende tweedehandsprijzen zal dat geen slechte investering zijn geweest. Tijd om te kijken naar vijf alternatieven voor de Gouden Koets, het liefst iets met meer dan acht paardenkrachten.

Vergulde Nissan GT-R van Kuhl Racing

Gouden Nissan GT-R

Foto: (c) TopGear

De bodykit van deze opvallende Nissan GT-R is van metaal en alle patronen die je ziet, zijn erin gegraveerd. Het kostte zeven maanden om het plaatwerk te maken. De eerste versie van het project was afgewerkt met chroom, maar om de auto nog meer te laten opvallen, is er goud aangebracht op de bodykit. Het vermogen ligt rond de 900 pk.

Mercedes-AMG G 6×6 van Joel Beukers

Absolute Motors Dutch Wheels

Foto: (c) Prime Video

Absolute Motors wrapte de zeswieler van poederhandelaar Joel Beukers helemaal goud. Achter in de bak van de pick-up hoeven alleen nog maar twee stoelen te worden gezet, en het ding is klaar voor Prinsjesdag. De vraag is of een V8 wel helemaal rijmt met de klimaatdoelen van Nederland.

De gouden schoenen van Max Verstappen

gouden schoenen van Max Verstappen

Foto: (c) Prime Video

Voor de alternatieven voor de Gouden Koets kijken we niet alleen naar dingen op vier wielen. Groener dan lopen wordt het niet. Als de koning er helemaal zeker van wil zijn dat hij geen milieupartijen beledigt, dan moet ie met de benenwagen komen. De speciale goudkleurige Puma’s van Max Verstappen zijn hierbij een goede optie. Misschien mag hij de fiets van premier Rutte lenen voor het grootste deel van de kilometers.

McLaren F1

McLaren F1

Foto: (c) TopGear

Als het stukje goud wat subtieler mag, dan is de McLaren F1 een mooie optie. Het goud is beperkt tot de motorruimte, waar het edelmetaal dient als hitteschild. Omdat er voorin drie mensen kunnen zitten, kan het koninklijke paar alsnog gechauffeerd worden.

Eén van deze gouden Honda’s

Gouden Honda Civic Type R en NSX en motoren

Foto: (c) Honda

Kies maar iets uit, zouden we zeggen. Honda vierde drie jaar geleden het 50e jubileum in Australië en kwam toen met een volledige collectie gouden auto’s. Het spul was niet voor de verkoop, dus vermoedelijk staat het ergens in een loods nog te wachten op het volgende optreden. De koning heeft wel wat ervaring met snelle vierdeursauto’s (zoals een Sierra XR4i), dus die Civic is een prima keuze.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie