Max Verstappen gaf het al ruiterlijk toe aan De Telegraaf: ‘Om eerlijk te zijn voel ik me nog niet 100 procent. Misschien had ik dat laatste drankje niet moeten nemen.’ En dat is ook wel een beetje te zien op de bovenstaande foto’s: een tactisch barfje lijkt niet ver weg. Gelukkig shinen zijn nieuwe schoenen voor twee (of drie?). De gouden schoenen van Max Verstappen die je hierboven ziet, zijn speciaal door Puma voor de wereldkampioen gemaakt. Het gaat om het model Speedcat Pro en uiteraard was iedereen gelijk razend benieuwd waar je de schoenen kunt kopen.

Hoe strik je een paar voor jezelf?

We moeten je helaas teleurstellen. De gouden schoenen van Max Verstappen zijn echt speciaal voor de kersverse kampioen gemaakt en zijn dus niet in de winkel te koop. Dit laat een woordvoerder van Puma weten aan TopGear. Als ze wel te koop waren, is het nog maar de vraag of je ze had willen kopen. Het zijn namelijk nogal prijzige schoentjes. Eerder kwam Puma met een speciale Max Verstappen-schoen waar ze graag 450 euro per paar voor wilden zien. De reden van de hoge prijs is dat het letterlijk de schoenen zijn die de F1-coureurs ook gebruiken. Het schoeisel is gehomologeerd door de FIA en is bijvoorbeeld brandwerend.

De gouden schoenen van Max Verstappen zijn niet magisch

De flitsende stappers konden het effect van de alcohol de dagen daarvoor helaas niet wegpoetsen. Max Verstappen noteerde een zeventiende tijd tijdens de testdag in Abu Dhabi. Dit zegt uiteraard geen snars over de prestaties van volgend jaar. De Nederlander Nyck de Vries zette de snelste tijd neer in de Mercedes – dat is dan wel weer leuk. Vandaag mogen de teams weer gaan testen. Ze rijden tijdens de testdagen nog in de oude F1-auto’s (in 2022 is er een nieuw reglement met nieuwe auto’s), maar wel al met de nieuwe grotere velgen van volgend jaar.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie