‘Snikkelheet’, zo omschreef Rapper Donnie het passend toen hij het weerbericht mocht presenteren van het NOS Journaal. En dat is het vandaag weer. De eerste onvrijwillige stuiptrekking van een hoop Nederlanders is om dan direct richting het strand te vertrekken. Logisch, want daar is verkoeling en je kunt er eindelijk voor zorgen dat je ontblote bovenlijf niet meer reflecteert in de zon. Toch raden diverse partijen dit af. De NS meldt dat het te druk is in de treinen en er staan al flink wat files richting het zoute water. Ook op de stranden zelf is het te druk. ‘Zeeland is vol’, zegt veiligheidsregio Zeeland. Dus wat kun je doen als je toch van het mooie weer wilt genieten op je vrije dag? Dit zijn TopGears alternatieven voor het strand.

Stranden langs de weg

Haal wat koelvloeistof uit de radiateur en ga een stuk rijden. Na wat kilometers zal je auto stomend tot stilstand komen en zul je gestrand langs de weg staan. Vergeet niet wat koelvloeistof mee te nemen om de boel weer af te toppen. Wacht wel even tot de motor afgekoeld is voor je dat doet. Kun je ondertussen even aan je teint werken.

Aan je auto sleutelen

Krik de auto op en plaats hem veilig op een stel assteunen. Staat ie stevig? Zie je die schaduwplek die is ontstaan waar je auto eerst stond? Ga daar op je rug liggen, lekker koel. Er is ondertussen vast wel iets te repareren of te inspecteren. Loop alle leidingen even na en kijk of je stiekem ergens roestvorming hebt.

Zandvoort bezoeken in F1 2020

In games F1 2020 en Assetto Corsa kun je racen over het digitale asfalt van Circuit Zandvoort. Vervang het peertje in de lamp boven je scherm door een UV-lamp om toch de nodige tintjes bruiner te worden. Of stof je oude pc af en ga op zoek naar Vakantie Racer, de spin-off van A2 Racer uit 2000.

Shoppen voor een Honda Beat

De Honda Beat is een mal klein cabriootje dat eigenlijk alleen in Japan is verkocht. Ze zijn zo hier en daar wel in Europa te vinden. Je moet wel goed zoeken, dus dat is op zich al prima tijdverdrijf. En vervolgens kun je tegen je vriendin of maat zeggen: ‘Let’s go to the Beats.’

Ga achterin zitten met het raam open

En laat iemand voorin tijdens het rijden een handje zand uit het raam gooien. Laat het gezicht vol zand je effectief ontmoedigen om nog naar het strand te gaan. Trek lekker thuis een koude kletser open en wacht op het moment dat het weer kan.
Advertentie

Reacties

  • Niels heeft op 31 juli 2020 geschreven:

    Waar kan ik nou die telefoon winnen? Ik snap het niet…

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie