Iedereen stoot weleens zijn kleine teen en dat doet pijn, maar in Amsterdam stellen ze zich wel erg aan. Als we de parkeervergunningen mogen geloven, is één op de vijf Amsterdammers gehandicapt en parkeert met een invalidenkaart achter de voorruit. Twee ambtenaren zijn betrapt op het uitdelen (wellicht in ruil voor een aalmoes) van de parkeerkaarten.

Wie een invalidenkaart heeft, hoeft in Amsterdam geen parkeergeld te betalen. Een keer een envelopje contanten afgeven bij de juiste persoon kan daarom heel lonend zijn. In 2017 vroegen 27.000 mensen zo’n kaart aan en dat was wel érg veel. Bureau Integriteit ging onderzoek doen en twee ambtenaren waren er gloeiend bij. Zij hadden minimaal achttien kaarten uitgedeeld.

De Telegraaf bracht het nieuws naar buiten. Tegen de ambtenaren is aangifte gedaan voor oplichting, omkoping en valsheid in geschrifte. Aangezien er 27.000 aanvragen zijn gedaan, zijn de achttien betrapte gevallen nog slechts het begin. Het is ook niet duidelijk hoeveel aanvragen er per persoon zijn gedaan.

Foto: Frans Ruiter / Unsplash

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie