De Apollo Intensa Emozione is een van de meest sensationeel ogende auto’s van 2017. Zelfs als je door het eten roert van een foodvlogster voordat ze een Instagrammetje maakt, kijkt ze nog minder boos dan deze auto. Het verbaast je vast niets dat de ontwerper een fan is van Batman. De koolstofvezel oogtraktatie is geïnspireerd op GT1-racers uit de jaren ’90.

Norman Choi, de grote baas van Apollo, wilde slechts 10 exemplaren van de Intensa Emozione bouwen puur voor circuitgebruik. Net als de Aston Martin Vulcan of de Ferrari FXXK. Het probleem is, mensen die hypercars van 2,3 miljoen euro kopen, laten zich meestal niet vertellen dat ze iets niet mogen doen.

En dus maakt Apollo de eerste stappen om de Intensa Emozione straatlegaal te maken. De Apollo Intensa Emozione is qua specificaties vergelijkbaar met een LMP-auto. Een Le Mans-racer voor de openbare weg, dus. Alle luchtvervormers genereren 1.350 kilo aan neerwaartse druk. De auto zelf weegt slechts 1.250 kilo. Gekkenwerk.

Het eerste prototype van de Apollo Intensa Emozione voor de straat rijdt nu rond in Hong Kong. Dus parkeer jij binnenkort  bij de Ikea naast een GT1-racer met een 6,3-liter V12 (9.000 tpm!) en 780 pk? Dat wil Apollo nog niet bevestigen. ‘We spelen met de gedachte’, zegt Choi. En als het kon met de McLaren P1 GTR, moet het hiermee ook lukken.

Foto’s door Aaron Chung, Ron Alder en Supercars of Hong Kong

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)