Heel, heel lang geleden was er eens iemand die genoeg geld had om een Aston Martin DBS te kopen. Destijds kocht je zo'n auto voor iets minder dan 5.700 euro, als je het netjes om zou rekenen. Ja, het waren heel andere tijden in 1968. 

De eigenaar kocht er nog wat leuke opties bij: een Motorola radio, een Borg Warner automatische versnellingsbak, stuurbekrachtiging, mistlampen en airconditioning. De eigenaar reed twee jaar vrolijk in de auto rond, tot hij de DBS in 1970 verkocht aan een zekere meneer Pasqua. Die nam de auto mee naar Jersey, reed er óók vrolijk in rond tot 1986 en parkeerde de Aston Martin DBS vervolgens in een schuur. Er werd nooit meer mee gereden. 

Op dit punt had de auto nog geen 50.000 kilometer gereden en is dus al die jaren in exact dezelfde staat gebleven. Dezelfde originele nerts bronze lak zit er nog op, de originele bekleding, de authentieke opties zoals de radio en dergelijke zijn nooit vervangen. Hetzij natuurlijk in de conditie van een auto die 30 jaar in de schuur heeft gestaan, maar goed. 

De DBS was de geestelijk opvolger van de DB6 en de tweede Aston Martin die in een James Bond film verscheen. In 1969 verscheen de Aston in On Her Majesty's Secret Service, met eenmalig James Bond vertolker George Lazenby. Op 20 mei gaat de auto onder de hamer tijdens de Silverstone Auctions. Je moet wel iets meer dan 5.700 euro meenemen, de verwachting is dat de DBS voor minimaal 65.000 euro verkocht wordt. En vergeet niet dat je dan ook nog wat moet uitgeven voor een likje verf. 

Reacties