Welkom bij waarschijnlijk de laatste van de oude garde. Je hebt inmiddels de nieuwe Aston Martin DB12 gezien, met zijn verrukkelijke interieur en maar acht cilinders onder de motorkap. In die richting zet Aston Martin nu koers, dat is hun toekomst. De Martin DBS 770 Ultimate van zo’n 270.000 euro (zonder belastingen) die je hierboven ziet, is het verleden. Want het kan zo maar eens de laatste Aston Martin zijn met een V12.

Op het eerste gezicht is het een DBS met meer vermogen, Valkyrie-achtige wielen en een grote koolstofvezel schelp op de motorkap: niet echt nieuws voor op de voorpagina. Maar wanneer je je verdiept in de Ultimate, ontdek je de modificaties van Aston. Die aanpassingen zorgen ervoor dat deze grote jongen is veranderd in de beste GT die het bedrijf ooit heeft gebouwd. Ja echt, ooit.

TopGear-redacteur Ollie Kew heeft zich laten vastbinden aan de koolstofvezel stoeltjes van de Ultimate om uit te leggen waarom dit nou zo’n goede GT is. Mocht dit inderdaad de laatste Aston Martin zijn met een V12, dan is het een geweldig eerbetoon aan de twaalfcilinder. Bekijk de beelden hieronder.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie