Nog niet zo lang geleden verloor de Aston Martin DBS zijn Superleggera-badge. Tot overmaat van ramp gaat de vijf jaar oude DBS met pensioen. Inderdaad, nog een V12-model moet het veld ruimen. Maar niet voordat het merk een afscheidsfeestje geeft in de vorm van de Aston Martin DBS 770 Ultimate. Binnenkort krijgen we hem in vol ornaat te zien, maar Aston maakt alvast de specificaties bekend.

Aston Martin gaat maar 499 exemplaren maken en elke Ultimate krijgt, zoals de naam al doet vermoeden, 770 pk. Dat is een prima stap ten opzichte van de instap-DBS die 725 pk biedt. De topsnelheid ligt op 340 km/u en het sprintje van 0 naar 100 km/u doet de standaard DBS in 3,4 seconden. Daar zal de Aston Martin DBS 770 Ultimate minder lang over doen, al is een exacte sprinttijd niet bekend.

Ergens in het begin van dit jaar wordt de laatste DBS onthuld. Net als het vermogen, zal het prijskaartje wat hoger zijn dan andere DBS’jes (die voor ongeveer vier ton gaan). Dan koop je wel een van de allerlaatste exemplaren van de Aston Martin DBS ooit. Of tenminste, eentje met een 5,2-liter V12-motor. Dat is ook een boel waard.

De teaser van de Aston Martin DBS 770 Ultimate

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)