Voor wie nog nooit een dagje heeft doorgebracht met het oplopen van een zonnesteek en het kijken naar natuurwet-tartende acrobatische toeren: de Red Arrows is het negenkoppige stuntteam van de Royal Air Force. Sinds 1965 houden de piloten zich bezig met het uitvoeren van gedurfde en onwijs snelle stunts bij bijvoorbeeld de GP van Engeland, feestjes van de koningin en de verjaardag van Mick Jagger. Te herkennen aan de rode, witte en blauwe rook.

Maar wat betekent dat voor Aston Martin?

Aston Martins Q-afdeling heeft besloten tien Aston Martins Vanquish S Red Arrows Edition te maken, in dezelfde rode kleur als de RAF Hawk Jets van de Arrows. Het patroon op het dak is hetzelfde als de breeklijnen die je ziet op het glas van de cockpit. Langs die lijnen breekt het glas als de schietstoel wordt gebruikt. Helaas is deze Vanquish S niet voorzien van een schietstoel. En dat noemt zich de Q-afdeling.

Wat is er nog meer Red Arrows-geïnspireerd?

Er zijn meer kleine details te vinden dan je in eerste instantie zou denken. De wit-blauwe strepen aan de onderkant zijn geïnspireerd door de rookstrepen (rokende banden geven extra effect, we raden dit dan ook aan) en de typische groene kleur aan de binnenkant vindt zijn oorsprong in de RAF-vliegpakken. Ook zijn er binnenin plakkaten en logo’s te vinden.

Wil je echter de kinderen meenemen voor een Red Arrows avontuurtje? Pech. De auto biedt plek aan twee personen. De achterbank maakt plaats voor de racehelm van jou en die van je partner. De liefde van je teleurgestelde kinderen kun je terugkopen met de accessoires die je bij de auto krijgt: een schaalmodel van de auto en van de Hawk Jet, een vliegpak en een mooi designboek.

Op motorisch vlak blijven de mensen van Aston Martin van de Vanquish S af. Dat betekent 600 pk en een topsnelheid van bijna 325 km/u. De sprint naar 100 duurt 3,9 seconden.

Kan ik er een kopen?

Ja, negen van de tien (omdat er ook negen piloten zijn) gaan naar de dealers. Eentje gaat naar de veiling van het RAF Benevolent Fund, waarna de opbrengst gebruikt wordt voor de ondersteuning van ex-militairen.

Ondertussen zijn wij vast gaan nadenken over andere geweldige samenwerkingen. Misschien een Dodge Hellcat in samenwerking met de Navy Seals? Of weet jij een betere?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)