Een Aston Martin Vanquish is al niet verkeerd, maar Zagato maakte de exotische Brit zo mogelijk nóg lekkerder. Het Milanese designhuis maakte vier variaties: een coupé, een cabrio, een speedster en een shooting brake. Van drie smaken kwam er minimaal eentje naar Nederland. Dit kostten de Nederlandse Aston Martin Vanquish Zagato’s.

Dit weekend vieren we een autofeestje: het jaarlijkse Concorso d’Eleganza Villa d’Este in Italië. Hier worden exclusieve auto’s onthuld en nóg exclusievere auto’s geveild. Precies drie jaar geleden werd hier de Vanquish Zagato gepresenteerd. Waarschijnlijk kwijlde je een beetje toen je ‘m voor het eerst zag. Dat geeft niks, snappen we best.

De Aston Martin Zagato’s die volgden

Je speekselaanmaak werd op gang gehouden door de Vanquish Zagato Volante, de Vanquish Zagato Speedster en de Vanquish Zagato Shooting Brake. Dit zijn stuk voor stuk exclusieve huzarenstukjes van het hoogste kaliber. Van de coupé, de cabrio en de shooting brake worden in totaal 99 exemplaren gebouwd. De speedster is met 28 exemplaren het exclusiefste jongetje van de klas.

We zeiden het al: de V12 in de Vanquish Zagato werd een beetje gekieteld. Een ouderwetse V12 met 600 pk mag de klus klaren. De cijfers liegen niet: 600 pk voor alle modellen en in welke Zagato je ook zit, je schiet sowieso rond de 3,5 seconden van 0 naar de 100 km/u.

Populairste model in Nederland: de Aston Martin Vanquish Zagato Volante

In Nederland kun je twee Volantes tegen de Zagato-koets lopen. De één is rood en heeft een prijskaartje van 820.668 euro. Voor de ander – een grijze – werd 875.100 euro betaald, waarvan 76.713 euro BPM. De kleur rood die Zagato en Aston Martin bieden is het lekkerst, wat ons betreft, maar het donkere grijs van deze Volante is ook niet mis.

Duurste Nederlandse Aston Martin Vanquish Zagato

Het prijskaartje van de cabrio’s is al fors, maar de shooting brake gaat daar vet overheen. De enige Aston Martin Vanquish Zagato Shooting Brake van Nederland kostte nét geen miljoen euro. De eigenaar van de auto liet ‘m uitvoeren in blauw met gouden accenten en maakte daar 937.133 euro voor over. Hij mag zich wat ons betreft de paradijsvogel onder de Nederlandse Zagato’s noemen.

Goedkoopste Nederlandse Aston Martin Vanquish Zagato

Je vindt in Nederland maar één Aston Martin Vanquish Zagato Coupé. Dit zilvergrijze exclusieve speeltje staat in Eindhoven en kostte zijn eigenaar ‘slechts’ 768.233 euro. Daarmee is deze Zagato de goedkoopste van de roedel. Hoewel, kun je bijna 8 ton goedkoop noemen? Niet echt, vinden wij dan.

Beeld: Rick Langendoen

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)