Aston is lekker bezig: na hun snelste productiemodel ooit en de schitterende CC100 Speedster conceptcar is hier alweer hun derde nieuwtje in korte tijd. Slapen jullie wel genoeg, jongens, daar in Gaydon?

In ieder geval: de open versie van de Vanquish is hier! Het is de eerste Volante met een volledig uit koolstofvezel opgetrokken carrosserie, en met z'n aluminium skelet en veel vliegtuiglijm is het meteen ook de stijfste cabrio die Aston ooit maakte. Z'n dak bestaat uit drie lagen en verdwijnt in 14 seconden onder aan aerodynamisch verantwoord kapje. Accelereren gaat nog sneller: van 0 naar 100 km/u in 4,1 seconden. Je haren laten wapperen kan met maximaal 293 km/u.

Hiervoor verantwoordelijk is de bekende 6,0-liter V12 met 573 pk en 620 Nm, gekoppeld aan een Touchtronic 2 zestraps automaat. Er is een nieuw instelbaar onderstel dat luistert naar de commando's Normal, Sport en Track, en er zijn keramische Brembo-remmen van het formaat Newyorkse pizza. Z'n kofferbak is met 279 liter 50 procent groter dan die van de DBS Volante. En er zijn ook andere interieurkleuren beschikbaar dan Smurfin-blauw-met-geel.

Het zit 'm in de details bij de Vanquish Volante; zo geven de glazen knopjes op het dashboard haptic feedback (een lichte trilling als je ze aanraakt/indrukt), loopt de voorruit door tot aan het dak, zonder tussenkomst van een raamlijst, en werd er een nette gewichtsverdeling van 51:49 bereikt. Voor zo ver dat iets uitmaakt wanneer je comfortabel van land naar land zoeft – want daar is deze GT toch vooral voor geschapen.

Eind 2013 maakt de Vanquish Volante zijn opwachting bij de dealers. De Nederlandse en Belgische prijzen zijn nog niet bekend, de Duitse wel, ter referentie: 264.995 euro.

Luister!

 

Reacties