De Aston Martin Vanquish Zagato Shooting Brake. Een ingewikkelde naam en een belachelijk prachtig ontwerp. Hoe Zagato zo’n prachtige stationwagen kon bouwen van een V12-coupé is een raadsel. De Vanquish Shooting Brake heeft gewoon iets. Iets dat onze innerlijke kind aanspreekt.

Nog verbazingwekkender is dat de bovenstaande Aston Martin Vanquish Zagato al van eigenaar mag wisselen. In mei kun je bieden bij de veiling van in RM Sotheby’s Villa Erba. Genoeg tijd om al je kleingeld bij elkaar sprokkelen en met een koffer vol muntgeld te vertrekken naar Italië.

Hartelijk dank Ugo Zagato

Ugo Zagato begon met coachbuilding in 1919, toen hij zijn gelijknamige bedrijf oprichtte in Milaan. Al vanaf het begin gebruikte hij luchtvaarttechnieken voor het design van de auto’s. In de 100 jaar tijd dat Zagato bestaat, hebben ze een paar van de mooiste auto’s ter wereld gecreëerd.

Zo hebben ze ook een lange geschiedenis met Aston. Hun samenwerking gaat terug naar 1961. Toen legde Zagato haar magische handen op de DB4 GT. Deze auto werd verkocht in juli 2018 voor ruim 12 miljoen euro.

Het is niet zo simpel als je denkt

Aston kondigde de nieuwe samenwerking met Zagato aan in 2016, maar toen kregen we alleen een coupé-versie te zien van een toekomstige vierzitters familie-auto. Sinds toen hebben de Volante, de Speedster en de Shooting Brake hun publieke opwachting gemaakt. En het is natuurlijk de laatste die de aandacht trekt.

Het was overduidelijk de grootste uitdaging van die vier. Hoewel de andere auto’s zonder mokken op het onderstel van de Vanquish plaatsnamen, kon dat niet bij de Shooting Brake. De brandstoftank achterin de Vanquish zou alle bagageruimte opslokken. Zagato besloot de neus van de Vanquish te pakken en het achterste deel van de Rapide.

Trakteer je oren met de Vanquish Zagato

De 6,0-liter V12 van de Vanquish is een motor van de oude stempel. Met 588 pk en 630 Nm aan koppel tot je beschikking, schiet je binnen 3,5 seconden van 0-100 km/u. We durven te garanderen dat je het geluid van de twaalfcilinder niet snel zat wordt. Een veel beter klinkende stationwagen ga je niet vinden.

En ook je ogen

Elke Aston Martin Vanquish Zagato Shooting Brake was bij het bestellen volledig naar wens aan te passen. Gelukkig had de vorige eigenaar van deze Zagato een goede smaak. Het exterieur is afgewerkt in de kleur Lava Rood. Details en het dak zijn gemaakt van koolstofvezel.

Deze Aston Martin Vanquish Zagato is numero 12 van de 99 die er gemaakt zijn. En we durven met je te wedden dat je geen soortgenoot tegenkomt bij het stoplicht. Wordt het design van moderne auto’s veel beter dan dit?

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie