Wil je op de voorste rij genieten van de 4,0-liter V8 van AMG, maar rij je liever geen Mercedes en vind je de DB11 Volante te zwaar? Dan is hier je alternatief. Zijn naam is de Aston Martin Vantage Roadster V8 en hij is beschikbaar wanneer jij in 2020 paaseieren aan het zoeken bent. Aston geeft nu vast de eerste beelden vrij.

Aston Martin heeft geen technische details bekendgemaakt. De lakkleur mogen we ook nog niet zien. Als we kijken naar de foto’s, zien we dat hij een opvouwbaar stoffen dak krijgt. Verder is een volledige carrosserie aanwezig, ronde wielen, deuren die open kunnen, koplampen die het wegdek kunnen verlichten en misschien zelfs ruitenwissers.

Prestaties van de Aston Martin Vantage Roadster

Onder de motorkap bevindt zich de 4,0-liter twin-turbo V8 die ook in de Vantage coupé ligt. Hij is gemaakt door AMG en produceert 510 pk en 685 Nm koppel. De dichte Aston Vantage kan een sprintje van 0 naar 100 km/u doen in 3,6. De Roadster zal een tikkeltje langzamer zijn door iets meer gewicht en iets meer luchtweerstand.

De prijs van de Aston Martin Vantage Roadster? Geen idee. Goedkoper dan de dichte versie, die minimaal 228.000 euro kost, zal hij sowieso niet worden. De Vantage is een scherp ding, hopelijk raakt hij dat niet kwijt zonder dak. Wij hopen dat Aston deze vorm kan voorzetten met deze soft-top.

 

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)