Een groot struikelblok voor de elektrificatie van supercarfabrikanten is het gewicht. Zo hebben McLaren, Lamborghini en Donkervoort laten weten dat we van die merken nog geen volledig elektrische auto hoeven te verwachten, omdat ze met het hoge gewicht niet de gewenste prestaties kunnen leveren. Kunnen deze merken iets leren van de Attucks Apex AP-0?

Het drooggewicht van de Attucks Apex AP-0 is 1.200 kilo, waarmee hij bijna vijftig kilo lichter dan een McLaren 600LT. Een Tesla Model 3 weegt bijvoorbeeld al zo’n 1.800 kilo. En dat terwijl er een 90-kWh lithium-ion batterij in de Apex AP-0 ligt. Met het vermogen zit het wel snor: 608 pk en 542 Nm. Ook de topsnelheid van 305 km/u en de 0-100-tijd van 2,3 seconden volstaan.

De prijs van de Attucks Apex AP-0

Omgerekend moet de auto zo’n 330.000 euro kosten, zonder belastingen. Dat is ruim het dubbele van een Tesla Model S met 1.020 pk, maar weer een stuk minder dan auto’s als de Pininfarina Battista, Rimac Nevera en Lotus Evija. Al zijn deze hypercars weer een stuk sneller, komen van een bekender merk en ze zijn waarschijnlijk iets beter afgewerkt. Wanneer de auto komt, is niet helemaal bekend.

Waar komt de merknaam Attucks vandaan?

Crispus Attucks wordt gezien als het eerste slachtoffer van de Amerikaanse revolutie. Hij werd vermoord in 1770 bij het bloedbad van Boston toen Britse soldaten op het publiek begonnen te schieten. Een treurig verhaal waar het merk blijkbaar zijn naam aan willen ophangen. Over de eigenaar valt trouwens ook het een en ander te vertellen.

Attucks is een businesspartner van Apex Motors in Amerika. De eigenaar van Attucks Futures and Technology is Wyclef Jean. Hij is de man die ‘Shakira, Shakira!’ roept in Hips Don’t Lie van Shakira. Geen geintje. Je kunt hem kennen van de band The Fugees of de rapper in No, No, No Pt. 2 van Destiny’s Child. En nu ken je hem van de Attucks Apex AP-0.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)