De leden van de Quote 500 zouden zomaar keuzestress kunnen krijgen van alle nieuwe hypercars. Ga je voor een bekend merk van tig jaren oud of vertrouw je op een compleet nieuwe fabrikant? Vanaf nu kunnen de miljardairs van Nederland in ieder geval gewoon bij de dealer een Rimac Nevera gaan halen.

Pon Luxury & Performance Cars mag vanaf nu Rimacs gaan verkopen in Nederland. Een logische stap, aangezien Rimac Bugatti deels overnam en Pon al dealer van dat merk was. Het eerste model dat ze gaan verkopen is uiteraard de Nevera, de elektrische hypercar die een nieuwe standaard zet in de autowereld.

Hij heeft een vermogen van 1.914 pk en doet een sprint van 0 naar 100 km/u in een flitsende 1,97 seconden. Van 0 naar 250 km/u knallen duurt slechts 9,3 seconden. Hij topt bij 350 km/u en is binnen 25 minuten tot 80 procent vol geladen. Volgens de WLTP kom je er 490 kilometer ver mee.

Mate Rimac over Nederland

De oprichter van het bedrijf reageert op de stap op Hollandse bodem: ‘Nederland is inmiddels een volwassen markt op het gebied van e-mobiliteit inclusief de bijbehorende infrastructuur. Daarbij is het een serieuze markt voor super- en hypercars, met een grote schare liefhebbers.’ Die kunnen we mooi in onze zak steken.

In totaal maakt Rimac 150 Nevera’s. Hoeveel ervan naar Nederland komen, is niet bekend. Wel weten we dat de eerste Rimac Nevera op Nederlandse bodem in het tweede kwartaal van 2023 wordt verwacht. Houd vanaf dan de snelwegen goed in de gaten, want voor je het weet spot je de Kroatische hypercar op Nederlands kenteken.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)